26
mayo
17:30 — 20:30
Palau de l’Exposició – València
Palau de l’Exposició – València, Carrer de Galícia, 1, València
Cargando Eventos
Cargando Eventos
  • Este evento ha pasado.

Des de la Plataforma Escoles que Alimenten i el Consell de l’Horta us convidem a la Jornada d’Intercanvi d’experiències de compra pública sostenible: Del camp al menjador escolar, que tindrà lloc el 26 de maig de 17:30 h a 20:00 h al Palau de l’Exposició de València.

Raons per a promoure una alimentació sostenible

Quin impacte té l’alimentació en la societat en general? L’alimentació és la base de la nostra salut. Així mateix, la manera en què produïm el menjar també es veurà reflectida en la salut del nostre territori i, en conseqüència, del nostre planeta. El menjador escolar juga un paper clau en l’aprenentatge d’hàbits alimentaris i té una funció social i pedagògica molt important. Generalment, sabem poc al voltant del menjador escolar, per tant et mostrem tot un argumentari amb resultats i beneficis d’un menjador escolar sostenible: ARGUMENTARI

L’objectiu de la jornada és posar el focus en l’oportunitat de la compra pública alimentària en els menjadors escolars i explicar el treball realitzat per les Conselleries i les entitats que conformen la Plataforma Escoles que Alimenten. Volem transmetre-vos els avanços de la imminent reforma del marc legislatiu de la compra pública alimentària en l’àmbit autonòmic a través del Decret 84/2018 de la Conselleria de Sanitat, el qual fomenta la introducció d’aliments locals i de temporada en els centres escolars de la Generalitat.

Tanmateix, a la jornada s’exposarà el projecte europeu School Food For Change i presentarem el Programa Horta Cuina, impulsat per l’ajuntament de València i recolzat pel Consorci del Consell de l’Horta de València, i la seua rellevància en la consecució del Decret 84/2018.

Finalment, coneixerem altres experiències en l’àmbit estatal, de referència per la seua repercussió i viabilitat, en l’articulació de la compra pública alimentària. I gaudirem d’un espai gastronòmic agroecològic que serà el moment per fer sinergies i conversar entre les persones ponents i assistents.

Apunta’t

L’aforament és limitat, per tant, cada persona assistent haurà d’emplenar el formulari. En cas, que no pugues vindre, et sol·licitem que ens els comuniques perquè puguem cridar a algunes de les persones en llista d’espera. Moltes gràcies!

Inscriu-te ací fins al 20 de maig: https://forms.gle/NUdvRyq8cRaFaCYy9

Programa de la jornada:

17:30/17: 35 h Benvinguda.

Alejandro Ramón. Regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta. Representant de l’Ajuntament de València al Consorci del Consell de l’Horta

17:35/17:55 h Obertura de la jornada.

Isaura Navarro, Secretària autonòmica de Salut Pública de la GVA
Ximo Carrión, Director general de Centres Docents
David Torres, Director general de Desenvolupament Rural

17:55/ 18:00 h Presentació dels objectius de la jornada i context.

Miquel Jordà, Gerent del Consorci del Consell de l’Horta de València

18:00/18:10 h Ponència 1: Escoles que Alimenten

18:10/18:25 Ponència 2: School Food For Change

18:25/19:25. Ponències Programes i Projectes en marxa.

Ecocomedores (Canàries): Un programa Públic de menjadors sostenibles per a concertació entre sector productiu i menjadors escolars amb 10 anys de recorregut.

Ekaolde (Navarra): un centre logístic de serveis integrals que dona resposta als canvis legislatius promoguts pel govern de Navarra.

Vallaecolid (Valladolid): una associació de productors/as de CyL dins de Mercaolid que es connecta amb la restauració col·lectiva.

Horta_Cuina (València): Un programa pilot per a treballar de manera integral la connexió entre la producció i els centres educatius.

19:25/19:45 h Torn de preguntes.

19:45/ 20:30 Espai gastronòmic agroecològic i moment per a l’intercanvi

 

Cartell

Detalles

Fecha:
26 mayo, 2022
Hora:
17:30 - 20:30
Categoría del Evento:
Etiquetas del Evento:
, , , ,
Web:
https://escolesquealimenten.org/event/jornada/
Organizers:
Escoles que Alimenten, Consorci Consell de l’Horta

CURSOS Y EVENTOS

24
mayo

III Trobada de la Xarxa d'Horts de centres educatius del País Valencià

18:00 — 20:30
@ Huertos de l’Animeta de Quart de Poblet
VER