15
abril
15:00 — 22:00
Mercat del Grau (València)
Mercat del Grau (València)
Cargando Eventos
Cargando Eventos
 • Este evento ha pasado.

(abajo, en castellano)

En l’àmbit de les activitats de la Trobada per la Terra 2016, la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, de la qual forma part CERAI, ha organizat el divendres 15 d’abril la celebració d’un mercat de producció ecològica i local en el Mercat del Grau de València.

Després de l’èxit de la celebració del mercat agroecològic “De l’horta a la plaça” el passat mes de gener a la plaça de l’Ajuntament de València, CERAI es torna a implicar en la celebració d’un mercat on les productores i els productors locals poden oferir de manera directa els seus productes ecològics i de temporada a la ciutadania.

Enfront de l’objectiu del model agroalimentari actual d’incrementar la producció a costa d’amenaçar la biodiversitat del territori i d’empobrir les condicions laborals de les seues treballadores i treballadors, emergeix la concepció de l’agroecologia, que promou la producció agrícola recolzant-se en la conservació dels recursos naturals elementals, com l’aigua, la terra o les llavors, prioritzant el respecte a les comunitats rurals i als principis ètics i humans en la realització d’aquestes activitats.

D’aquesta manera, trobem en l’agroecologia, una manera de recuperar el nostre patrimoni humà i nutritiu, plantejant la producció i comercialització local de varietats tradicionals i de temporada com a alternativa a l’oferta de les grans superfícies, icona del model comercial actual. En definitiva, ens trobem davant una peça més de la Sobirania Alimentària, o el que és el mateix, el dret dels pobles a aliments nutritius i culturalment adequats, accessibles, produïts de forma sostenible i ecològica, i el seu dret a decidir el seu propi sistema alimentari i productiu.

15 D’ABRIL, MERCAT PER LA TERRA AL GRAU DE VALÈNCIA

En el marc de la Trobada per la Terra 2016, i en línia amb els objectius de les entitats que componen la Plataforma, es vol donar suport a l’agricultura ecològica a petita escala permetent una venda directa efectiva als agricultors/productors locals i sensibilitzar a les consumidores i consumidors en general sobre els productes ecològics, locals i de temporada i els beneficis, tant des d’un punt de vista nutricional, com a soci-econòmic, que aquesta proposta productiva proporciona en l’actual context de crisi alimentària i econòmica a escala mundial.

Productes que es podran trobar al mercat: Verdures i fruites fresques de temporada produïdes de manera ecològica i en l’entorn local, productes de pa i rebosteria, mel, melmelada, orxata, conserves o productes de transformació directa en general que es basen en matèries primeres obtingudes de la mateixa manera.

Localització: Es proposa com a lloc el Mercat del Grau, un espai actualment amb poc ús, amb l’objectiu també de revitalitzar-ho.

Data i periodicitat: Divendres 15 d’abril de 2016, de 15.00 a 24.00 hores. Es tracta d’una activitat puntual.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ PER A PRODUCTORES I PRODUCTORS

PROGRAMA

15:00 – 20:00h: Mercat Agroecològic al Mercat del Grau (Carrer del Crist del Grau)

Durant el Mercat Agroecològic tindrem també:

 • 17:00h: Exposició de les línies estratègiques de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià.
 • 17:30h: Espai de reflexió sobre la Plataforma de Sobirania Alimentària del País Valencià.
 • A partir de 17:30h: Activitats per xiquets, xiquetes, pares i mares: La companyia Rubèola Eseá presentarà un espectacle de compte contes en valencià sobre Sobirania Alimentària dirigit a xiquetes i xiquets de 6 a 10 anys, però adapte per a un publique de totes les edats. L’organització Llavors d’ací dinamitzarà el Joc de les Llavors per a xiquetes i xiquets, a més d’organitzar un taller de sembra de llavors.
 • 19:00h: Presentació del llibre «La batalla de l’Horta. Cinc dècades de resistència silenciada» a càrrec de l’autor Enric Llopis i amb la participació de Josep Gavaldá (Per l’Horta) i Enric Navarro (llaurador ecològic).
 • 20:30h: Concert Tomàs de Los Santos
 • 22:00h: Concert de ESIR

Mercado por la Tierra en el Grao de Valencia

En el ámbito de las actividades de la Trobada per la Terra 2016, la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, de la cual forma parte CERAI, ha organizado el viernes 15 de abril la celebración de un mercado de producción ecológica y local en el Mercado del Grao de Valencia.

Tras el éxito de la celebración del mercado agroecológico «De l’Horta a la Plaça» el pasado mes de enero en la plaza del Ayuntamiento de Valencia, CERAI se vuelve a implicar en la celebración de un mercado donde las productoras y los productores locales pueden ofrecer de manera directa sus productos ecológicos y de temporada a la ciudadanía.

Frente al objetivo del modelo agroalimentario actual de incrementar la producción a costa de amenazar la biodiversidad del territorio y de empobrecer las condiciones laborales de sus trabajadoras y trabajadores, emerge la concepción de la agroecología, que promueve la producción agrícola apoyándose en la conservación de los recursos naturales elementales, como el agua, la tierra o las semillas, priorizando el respeto a las comunidades rurales y los principios éticos y humanos en la realización de estas actividades.

De este modo, encontramos en la agroecología, un modo de recuperar nuestro patrimonio humano y nutritivo, planteando la producción y comercialización local de variedades tradicionales y de temporada como alternativa a la oferta de las grandes superficies, icono del modelo comercial actual. En definitiva, nos encontramos ante una pieza más de la Soberanía Alimentaria, o lo que es lo mismo, el derecho de los pueblos a alimentos nutritivos y culturalmente adecuados, accesibles, producidos de forma sostenible y ecológica, y su derecho a decidir su propio sistema alimentario y productivo.

15 DE ABRIL, MERCADO POR LA TIERRA EN EL GRAO DE VALENCIA

En el marco de la Trobada per la Terra 2016, y en línea con los objetivos de las entidades que componen la Plataforma, se quiere dar apoyo a la agricultura ecológica a pequeña escala permitiendo una venta directa efectiva a los agricultores / productores locales y sensibilizar a las consumidoras y consumidores en general sobre los productos ecológicos, locales y de temporada y los beneficios, tanto desde un punto de vista nutricional, como socio-económico, que esta propuesta productiva proporciona en el actual contexto de crisis alimentaria y económica a escala mundial.

Productos que se podrán encontrar en el mercado: Verduras y frutas frescas de temporada producidas de manera ecológica y en el entorno local, productos de pan y repostería, miel, mermelada, horchata, conservas o productos de transformación directa en general que se basan en materias primas obtenidas de la misma manera.

Localización: Se propone como lugar el Mercado del Grao, un espacio actualmente con poco uso, con el objetivo también de revitalizarlo.

Fecha y periodicidad: Viernes 15 de abril de 2016, de 15.00 a 24.00 horas. Se trata de una actividad puntual.

FORMULARIO DE INSCRIPCIÓN PARA PRODUCTORAS Y PRODUCTORES

PROGRAMA

15:00-20:00 h: Mercado Agroecológico en el Mercado del Grao (Calle del Cristo del Grao)

Durante el Mercado Agroecológico tendremos también:

 • 17:00h: Exposición de las líneas estratégicas de la Plataforma de Sobirania Alimentària del País Valencià.
 • 17:30h: Espacio de reflexión sobre la Plataforma de Sobirania Alimentària del País Valencià.
 • A partir de 17:30h: Actividades para niños, niñas, padres y madres: La compañía Rubèola Eseá presenta un espectáculo de cuenta cuentos en castellano sobre Soberanía Alimentaria dirigido a niñas y niños de 6 a 10 años, pero apto para un publico de todas las edades. La organización Llavors d’ací dinamizará el Juego de las Semillas para niñas y niños, además de organizar un taller de siembra de semillas.
 • 19:00h: Presentación del libro «La batalla de l’Horta. Cinc dècades de resistència silenciada» a cargo del autor Enric Llopis, con la participación de Josep Gavaldá (Per l’Horta) y Enric Navarro (agricultor ecológico).
 • 20:30h: Concierto: Tomàs de Los Santos
 • 22:00h: Concierto: ESIR

mercat-per-la-terra-al-Grau

Detalles

Fecha:
15 abril, 2016
Hora:
15:00 - 22:00
Categoría del Evento:
Etiquetas del Evento:
, , , ,
Organizer:
Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià
Organizer Website:
Ver la web Organizador

CURSOS Y EVENTOS

18
abril

Jornada 'Comedores escolares sostenibles como camino hacia los ODS'

16:30 — 19:00
@ Salón de Actos de la Conselleria de Educación
VER
18
mayo

Jornada 'Menja't l'Horta!'

09:30 — 16:30
@ CEIP Vil·la Romana (Catarroja)
VER