15
abril
15/04/2016 15:00 — 17/04/2016 17:00
Valencia
Valencia
Cargando Eventos
Cargando Eventos
 • Este evento ha pasado.

(abajo, en castellano)

#TrobadaPerLaTerra

La Via Camperola ha triat com a lema per la Setmana de Lluita Camperola d’aquest any “Defensar la Terra i honrar la Vida”. Quan entrem al sentit profund d’aquesta frase, ens trobem que no podem “posar al centre la vida defensant el territori” si no recolzem de forma conscient les iniciatives de producció i consum de proximitat i agroecològic, amb tot el que això implica. Per això, des de Plataforma diem “Construïm Sobirania Alimentària des de la proximitat i la agroecologia” fent d’aquesta frase el lema de la VI Trobada per la Terra, que per primera vegada coincidirà amb la Setmana de Lluita Camperola els dies 15, 16 i 17 d’abril.

Enguany hem triat València ciutat amb la intenció de trencar dicotomies rural/urbà i visibilitzar que la sobirania alimentària és una tasca de totes.

A les ciutats es consumeix gran quantitat d’aliments que no sempre segueixen les traces d’un sistema agroalimentari just. Dins d’elles, la gent que les habitem, som moltes vegades arrotllades per un mode de vida que ens espenta a minimitzar l’esforç per aconseguir alimentar-nos -en el sentit més ampli de la paraula- d’una agroecologia que faça possible la traçabilitat d’una vida digna. Digna per a consumidors i consumidores, per a llauradors i llauradores i digna per a la terra de la qual mengem.

Tanmateix, aquest any, que està duguent-nos nous aires de canvi, volem posar sobre la taula que és compatible la vida urbana amb la sobirania alimentària, que el camp i la ciutat estan íntimament lligats, que el consum de varietats i productes locals i de temporada està cada cop més a l’abast de la ciutadania, que l’agroecologia no sols és possible sinó que és necessària, que la ingent tasca de llauradores i llauradors deu ésser valorada com es mereix i, en definitiva, que la sobirania alimentària es perfila com una de les ferramentes per a fer de la vida un lloc millor.

Amb tot açò, hem triat dos escenaris emblemàtics a la ciutat de València per a fer la Trobada:

 • El Mercat del Grau, una joia de principis del segle XX que corre el risc de quedar buida i abandonada a causa del tracte preferent que des del poder polític s’ha donat per molt temps a les grans superfícies i cadenes de supermercats. Pensem que aquests espais deuen ser dignes de recuperació del poble i per al poble; i per aquest motiu, hem cregut que fer un mercat de venda directa de productes agroecològics pot ser un símbol per a la seva recuperació.
 • Benimaclet, un barri que ha sigut símbol de resistències i lluites. Les aliances que s’han teixit amb col·lectius, grups de consum i locals hostalers que, des de la seua pràctica, defenen la sobirania alimentària han fet d’aquest un escenari perfecte per al segon i tercer dia de Trobada. A més, aquest bonic procés de teixir xarxes ha donat com a fruit que Ecomaclet -la primera Jornada per la Sobirania Alimentària a Benimaclet– es fonga amb les activitats de la Trobada per la Terra per a acabar conformant un dia inoblidable. En aquest sentit pensem que és important visibilitzar els espais del barri on diàriament s’aporta un granet d’arena per transitar cap un model de vida més just.

INFORMACIÓ IMPORTANT

Has d’inscriure’t al formulari (abans del 13 d’abril) si:

 • Si vols participar en la Trobada;
 • Si vens de fora i necessites allotjament;
 • Si vols participar al Dinar Popular del dissabte que organitza “Juntes sense Por” en l’àmbit d’ Ecomaclet;
 • Si vols dinar la Paella Popular del diumenge que cuinarà la gent de Per l’Horta.
 • Si vols participar al taller “Incorporació dels feminismes al moviment per la sobirania alimentària” del dissabte, has d’inscriure’t en aquest formulari específic.

PROGRAMA

Consulta la web de la Plataforma Per la Sobirania Alimentària del País Valencià

O segueix l’esdeveniment a Facebook: Trobada per la Terra a FB


CARTEL-WEB-llauradora-samurai

#TrobadaPerLaTerra

La Vía Campesina ha elegido como lema para la Semana de Lucha Campesina de este año «Defender la Tierra y honrar la Vida». Cuando entramos en el sentido profundo de esta frase, nos encontramos con que no podemos «poner en el centro la vida defendiendo el territorio» si no apoyamos de forma consciente las iniciativas de producción y consumo de proximidad y agroecológico, con todo lo que ello implica. Por ello, desde Plataforma decimos «Construimos Soberanía Alimentaria desde la proximidad y la agroecología» haciendo de esta frase el lema del VI Encuentro por la Tierra, que por primera vez coincidirá con la Semana de Lucha Campesina los días 15, 16 y 17 de abril.

Este año hemos elegido Valencia ciudad con la intención de romper dicotomías rural/urbano y visibilizar que la soberanía alimentaria es una tarea de todos.

En las ciudades se consume gran cantidad de alimentos que no siempre siguen los rastros de un sistema agroalimentario justo. Dentro de ellas, la gente que las habitamos, somos muchas veces arrollados por un modo de vida que nos empuja a minimizar el esfuerzo para conseguir alimentarnos -en el sentido más amplio de la palabra- de una agroecología que haga posible la trazabilidad de una vida digna. Digna para consumidores y consumidoras, para agricultores y agricultoras y digna para la tierra de la que comemos.

Sin embargo, este año, que está llevando nuevos aires de cambio, queremos poner sobre la mesa que es compatible la vida urbana con la soberanía alimentaria, que el campo y la ciudad están íntimamente ligados, que el consumo de variedades y productos locales y de temporada está cada vez más al alcance de la ciudadanía, que la agroecología no sólo es posible sino que es necesaria, que la ingente tarea de campesinas y campesinos debe ser valorada como se merece y, en definitiva, que la soberanía alimentaria se perfila como una de las herramientas para hacer de la vida un lugar mejor.

Con todo esto, hemos elegido dos escenarios emblemáticos en la ciudad de Valencia para hacer el Encuentro:

 • El Mercado del Grao, una joya de principios del siglo XX que corre el riesgo de quedar vacía y abandonada debido al trato preferente que desde el poder político se ha dado por mucho tiempo en las grandes superficies y cadenas de supermercados. Pensamos que estos espacios deben ser dignos de recuperación del pueblo y para el pueblo; y por este motivo, hemos creído que hacer un mercado de venta directa de productos agroecológicos puede ser un símbolo para su recuperación.
 • Benimaclet, un barrio que ha sido símbolo de resistencias y luchas. Las alianzas que se han tejido con colectivos, grupos de consumo y locales hosteleros que, desde su práctica, defienden la soberanía alimentaria han hecho de este un escenario perfecto para el segundo y tercer día de Encuentro. Además, este hermoso proceso de tejer redes ha dado como fruto que Ecomaclet -la primera Jornada por la Soberanía Alimentaria en Benimaclet– se funda con las actividades del Encuentro por la Tierra para acabar conformando un día inolvidable. En este sentido pensamos que es importante visibilizar los espacios del barrio donde diariamente se aporta un granito de arena para transitar hacia un modelo de vida más justo.

INFORMACIÓN IMPORTANTE

Tienes que inscribirte en el formulario (antes del 13 de abril) si:

 • Si quieres participar en el Encuentro;
 • Si vienes de fuera y necesitas alojamiento;
 • Si quieres participar en Comida Popular del sábado que organiza “Juntes sense Por” en el ámbito de Ecomaclet;
 • Si quieres comer la Paella Popular del domingo que cocinará la gente de Per l’Horta.
 • Si quieres participar en el taller «Incorporación de los feminismos en el movimiento por la soberanía alimentaria» del sábado, debes inscribirte en este formulario específico.

PROGRAMA

Consulta la web de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià.

O sigue el evento de la Trobada per la Terra en Facebook.

Detalles

Comienza:
15 abril, 2016|15:00
Finaliza:
17 abril, 2016|17:00
Categoría del Evento:
Etiquetas del Evento:
, , , ,
Organizer:
Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià
Organizer Website:
Ver la web Organizador

CURSOS Y EVENTOS

18
mayo

Jornada 'Menja't l'Horta!'

09:30 — 16:30
@ CEIP Vil·la Romana (Catarroja)
VER
24
mayo

III Trobada de la Xarxa d'Horts de centres educatius del País Valencià

18:00 — 20:30
@ Huertos de l’Animeta de Quart de Poblet
VER